5 tips til at rejse med børn

Når du er blevet forælder, vil det hurtigt vise sig, at det kan blive sværere at finde et passende rejsemål end hidtil. Hvor du før i tiden blot kunne pakke en kuffert med det allermest nødvendige og bare rejse til Afrika, skal du nu forberede dig på en helt anden måde. Det er nemlig ikke altid ligetil at rejse med børn. Men det bliver meget lettere, når du sørger for at forberede både dig selv og dine små børn på den forestående rejse. Så kan det faktisk vise sig at blive en af de bedste ferier, du nogensinde har haft.

Læs med her, hvor vi beskriver nogle af de forhold, som du skal være opmærksom på både før og under rejsen med dine børn.

1. Forbered dine børn på rejsen

Det første, du skal gøre, er at forberede dine børn på, at I skal på ferie. Det kan være svært at forklare mindre børn om konceptet, men vi synes alligevel, at du skal gøre forsøget. Du kan fortælle dem, at I sammen skal flyve et helt andet sted hen, hvor hele familien skal være sammen i lang tid. Fortæl din søn eller datter, at han eller hun ikke skal i børnehave, men at I sammen skal ud at svømme og prøve spændende ting.

Måske kan det hjælpe på forståelsen, hvis du viser dine børn billeder fra stedet. Ofte viser det sig nemlig, at de på den måde meget bedre kan relatere til, at de skal et andet sted hen, som slet ikke minder om det, de er vant til.

2. Sådan flyver du med børn

Et af de ferieforhold, som virkelig kan give forældre sved på panden, er tanken om en flyvetur med to utilfredse og larmende små børn. Husk på, at de mindste børn endnu ikke har fundet ud af, hvordan de skal opføre sig og derfor gerne brokker sig, hvis tingene ikke lige går efter deres hoved.

Du kan dog afværge sådan en situation ved at medbringe lidt underholdning til turen. Du kan tage farveblyanter med, ligesom det naturligvis er en god idé at medbringe en iPad eller en anden tablet. Dertil er det også en god idé at medbringe snackgulerødder, rosiner eller andet sødt, som for en kort stund kan gøre flyveturen mere behagelig for de små børn.

3. Tænk over klimaet på rejsemålet

Når du skal finde ud af, hvor turen skal gå hen, er det en god idé, at du er opmærksom på rejsemålets klima. Det gør naturligvis ikke noget, at der er sol og godt vejr. Men de mindste børn kan have svært ved at håndtere en hel uge med 40 grader i skyggen.

Derfor kan det engang imellem være bedre at rejse uden for sæsonen, hvis du og din familie har mulighed for det. På den måde får du stadigvæk de dejlige solskinstimer, men du slipper for den næsten kvælende middagshede, som du finder i mange lande sydpå. Det er et godt hensyn at tage til de mindste i familien, og du vil sikkert også selv sætte pris på at slippe for den værste hede.

4. Husk vaccinationskort

Nu kan det jo ske, at de mindste bliver syge, når I er ude at rejse. I den forbindelse er det en meget god idé at medbringe børnenes vaccinationskort og naturligvis deres EU-sygesikringsbevis. Husk på, at det gule kun dækker i Danmark. Har du kortene med, kan sundhedspersonalet ved selvsyn konstatere, hvilke vaccinationer dit barn har fået. Det er smart – specielt hvis du eller lægen har svært ved at forstå hinanden.

Husk i øvrigt altid at holde øje med, hvad dine børn spiser og drikker, når I er på ferie i et andet land. Skyl frugten i kildevand og hold jer så vidt muligt fra almindeligt rindende vand. Det kan nemlig have en anden sammensætning af bakterier. Og selvom det ikke er farligt, er det irriterende at få ødelagt ferien på grund af dårlig mave.

5. Find et passende hotel

Sidst, men absolut ikke mindst skal du naturligvis finde et hotel, der er børnevenligt. Så er du sikker på, at de andre gæster ikke brokker sig, hvis dine børn holder hof om natten. Og på samme tid slipper du for at lægge øre til natlige udskejelser, når de unge mennesker holder fest natten lang.

Der findes deciderede børnehoteller, hvor du finder klapvogne, børnepools og anden underholdning, som netop er beregnet til at tiltrække børnefamilier. Så kan du altid på et andet tidspunkt lade bedsteforældrene passe børnene en uges tid, mens du og din partner drager afsted og lader jer indlogere på et hotel, hvor der kun er adgang for voksne.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *