Helsingør og det vilde Nordsjælland

Vild er måske lidt overdreven, men Nordsjælland har meget natur at byde på. Landskabet er kuperet og skifter hele tiden. Der er bakker, skove, søer og selvfølgelig en ad Danmarks mest spændende kystområder. Og det bedste af den nordsjællandske natur er nu samlet i Danmarks nyeste nationalpark: Kongernes Nordsjælland.

Den har været meget omdiskuteret og længe undervejs men er nu virkeliggjort. Kongernes Nordsjælland strækker sig fra Helsingør i øst til Lynæs i vest. Den indeholder både Gribskoven, Esrum søen, klitterne ved Tisvildeleje samt troldeskoven og meget mere. Gribskoven er Danmarks største sammenhængende skovområde. Esrum søen er Danmarks mest vandrige sø og no. 2 når det kommer til arealet.

Og gæt hvor Danmarks største sø ligger? Nemlig, det er Arresøen og den ligger også i Nordsjælland.

Den rene camping paradis

Så mange dejlige naturområder skal helst opleves på nær hold. Og ingen steder i Danmark er det nemmere end i Nordsjælland. Mellem Hørsholm og Tisvildeleje finder du både 3-5 stjernede campingpladser, frie teltpladser og et stort antal af Naturstyrelsens sheltere. Dem kan du booke online og er til fri benyttelse.

Derudover findes der også et stort antal af hyggelige små private campingpladser. De bruges flittigt af de lokale folk som faste pladser til campingvogne. Men du er selvfølgelig altid velkommen der også. Hvis du kan finde dem.

Det kan godt betale sig at tage på opdagelse i Nordsjælland, som gemmer på mange skjulte skatte.

Kulturen er heller ikke glemt

Også kulturelt har Nordsjælland meget at byde på. Lousiana er Europas største museum for moderne kunst og berømt over hele verden. Helsingør byder på Kronborgen, Danmarks tekniske museum og søfartsmuseet. Er du mere til levende ting, så prøv Øresundsakvariet. Det er ikke kæmpestort men spækket med spændende fisk og oplevelser. Børn er helt vilde med det, men det er også spændende for voksne. Øresundsakvariet er nemlig også en verdenskendt maritim forskningsstation.

Helsingør, en kommune i rivende udvikling

Helsingør har en spændende historie. Byen blev rig på sundtolden, som blev inddrevet igennem flere århundreder. Den slags afgifter glæder mest dem der opkræver dem, så ikke alle var lige så glæde. Især englænderne var sure og legen stoppede i 1807 med Englandskrigen.

Men Helsingør kom hurtigt på føde igen. I 1870erne blev kystbanen etableret og kyststrækningen fra Hørsholm til Hornbæk blev hurtigt et populært område for de rige københavnske handelsmænds sommerhuse. Senere kom skibsværftet og spruthandelen med Sverige.

I dag satser Helsingør stort på kultur og sport. Der bliver bygget et nyt fodboldstadium, og Kulturværftet rummer koncerter, kongresser og andre kulturelle aktiviteter året rundt.

Et attraktivt boligområde – lejebolig i Helsingør

Kommunen gør også meget for at tiltrække tilflyttere. Helsingør kommune går meget op i blandede boligområder. Derfor bygges der også mangt en Lejebolig Helsingør – og det samme gælder, når man taler om Hørsholm, der er nemlig også rig mulighed for lejebolig i Hørsholm. Se mere på Facebook.

Kommunen råder over mange attraktive boligområder til lejeboliger. I Snekkersten er der blevet bygget et par hundrede lejeboliger igennem de sidste 10 år. Men også på byens vandkant har kommunen bygget lejeboliger på tidligere industriområder som gummifabrikken.

Og der er flere igangværende projekter for lejeboliger til både børnefamilier og seniorer.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *